Pressrelease 2021-01-28

Hällingsjö Hus moderbolag Hammarviken har förvärvat Hällingsjö Träkonstruktioner AB. Företaget ligger granne med vår fabrik i Hällingsjö vilket ger en stor möjlighet till framtida samverkan mellan oss och det anrika palltillverkningsbolaget. Läs Hammarvikens pressrelease här nedan.

HAMMARVIKEN FÖRVÄRVAR HÄLLINGSJÖ TRÄKONSTRUKTIONER AB

Den 29 december 2020 förvärvade Hammarviken det anrika palltillverkningsföretaget Hällingsjö Träkonstruktioner AB. Uppköpet innefattar såväl företagets verksamhet som dess fastigheter.

Hällingsjö Träkonstruktioner har varit i pallbranschen sedan 1950-talet och är ett anrikt generationsbolag, som idag drivs av Susanne och Martin Andersson. Hammarviken kommer nu tillsammans med nuvarande ägare aktivt arbeta för att hitta rätt strategier för en framtida expansion för bolaget.

Hällingsjö Träkonstruktioner specialiserar sig på tillverkning av unika pallar främst till lastbils-, entreprenad- och marinmotorer och är väl etablerade i Göteborgsområdet. Fastigheterna i är strategiskt belägna i samma fabriksområde som Hammarvikens dotterbolag, Hällingsjö Hus, vilket underlättar för samverkan mellan bolagen.

”Vi ser fram emot att se hur vi kan vara med och utveckla Hällingsjö Träkonstruktioner. Att nuvarande ägare Martin Andersson är kvar i bolaget som delägare ser vi som något mycket positivt. Vi tycker om att arbeta i kompanjonskap och deras erfarenhet av branschen ser vi som en stor tillgång.” säger Conny Karlsson, styrelseordförande i Hällingsjö Hus och Sofia Regestad, VD i Hammarviken.

För mer information

Conny Karlsson
Styrelseordförande Hällingsjö Hus

conny@hallingsjohus.se
0703-77 91 17

Sofia Regestad
VD Hammarviken

sofia@hammarviken.com
0760-06 02 06

Här bygger vi just nu.