Hällingsjö Hus AB

2 weeks 5 days ago

Husdrömmar vid havet! Va med och forma ett helt nytt drömboende med natur, service och bekvämligheter nära inpå husknuten. På Tjörn, i trivsamma Olovs Hage, finns nu unika möjligheter för detta. Läs mer: www.svenskfast.se/tomt/vastra-gotaland/tjorn/kallekarr/kallekarr/olovs-hage-18/298491

Hällingsjö Hus AB

3 weeks 1 day ago

Vår praktikant Ylva kommer att fortsätta att arbeta i vår fabrik i sommar! Ylva läser bygg-och anläggningsprogrammet på Marks gymnasieskola och siktar på att bli byggnadsarbetare. Vi är väldigt glada att Ylva valt att göra sin praktik hos oss och har passat på att fråga henne några frågor om sin praktikperiod:

Vilka uppgifter har du fått utföra under din praktikperiod?
Jag gör allt som de andra i fabriken gör och är med genom hela processen och i varje moment. Nu har jag kommit in i arbetet på ett helt annat sätt och kan se vad som ska göras. Just nu sätter vi in fönster på en villa som ska till Kungsbacka. Det är en villa med väldigt mycket fönster och stora dörrar, det är tungt och kräver samarbete.

Hur har din praktikperiod varit?
Jättebra. Jag har lärt mig väldigt mycket mer på min praktikperiod än vad jag har gjort i skolan. Här får jag testa nya saker och har känslan att man faktiskt är med och skapar något. Eftersom det byggs på flera olika projekt samtidigt i våra hallar så har jag fått testa mycket nya saker och det trivs jag med.
#hällingsjöhus #hustillverkare #snickare #göteborg #bygganytt #praktikant #byggochanläggning

Hällingsjö Hus AB

3 weeks 3 days ago

Lär känna personerna bakom Hällingsjö Hus! Denna gång har vi ställt några frågor till Mikael Svantesson som arbetar som platschef på område.

Vad har du för yrkesbakgrund och hur länge har du arbetat på Hällingsjö Hus?
– Min bakgrund är snickare, vilket jag jobbade som i 13 år innan jag blev arbetsledare. Efter några år som arbetsledare så blev jag platschef, vilket är min nuvarande roll. Jag började på Hällingsjö Hus i oktober 2020 och jag trivs väldigt bra här då det är ett företag på framfart med en mycket spännande tid framför sig.

Vad har du för dagliga arbetsuppgifter?
– Som platschef ansvarar jag för att driften på projektet går framåt enligt tidsplan. Jag gör diverse inköp som projektet kräver, leder och fördelar arbetsuppgifter, ser till att prognosen och budgeten hålls samt har kontakten med underentreprenörer och beställare på projektet. Som platschef är jag även BAS-U på projektet, vilket innebär att jag ansvarar för bl.a. säkerheten och arbetsmiljön på byggarbetsplatsen, samt att alla följer de regler som vi på Hällingsjö Hus satt upp.

Vad är det bästa med din arbetsplats och dina arbetsuppgifter?
– Jag uppskattar att arbeta i en härlig miljö, med ordning och reda och gärna tillsammans med ett gott gäng. Jag trivs med att vara “spindeln i nätet” på olika projekt – Det blir aldrig långtråkigt i min roll som platschef.

Hur kommer du att spendera din semester?
– Ja, snart semester! Den kommer att spenderas i Sverige med min son och mina vänner. Antingen någonstans på västkusten eller hemma i Göteborg. Det blir även några golfrundor.

#hällingsjöhus #hustillverkare #bygganytt #företag #personal #fastighet #bostad #villa #göteborg

Hällingsjö Hus AB

4 weeks 2 days ago

Dessa vackra cederspånskivorna skapar fasaden till Universeums senaste tillbyggnad. Cederspånskivorna är levererade av Södra och är ett hållbart och i stort sätt underhållsfritt material. Dessutom blir det bara snyggare med åren då det får en framträdande grå nyans vid åldrande.

En prefabricering som är skapad i vår fabrik. #hällingsjöhus #universeum #cederträ #hustillverkare #göteborg #prefab #material #korsvägen #snickare #bygganytt #byggahus

Hällingsjö Hus AB

1 month 14 hours ago

Förverkliga din bostadsdröm! Nu kickar vi igång försäljningen av de sista sex husen på Olovs Hage, Tjörn. Ett område som passar bra för barnfamiljer då det ligger nära både hav, natur, skola och barnomsorg samt med ett bekvämt avstånd till Göteborg.
Läs mer och anmäl ditt intresse via länken: www.svenskfast.se/tomt/vastra-gotaland/tjorn/kallekarr/kallekarr/olovs-hage-18/298491

Hällingsjö Hus AB

1 month 3 days ago

Nu är det dags att fira in sommaren ordentligt – Vi på Hällingsjö Hus önskar dig en riktigt härlig sommar!

Bild: Villa från Göteborgsområdet byggd 2019. #hällingsjöhus #villa #hustillverkare #husinspo #byggahus #göteborg #trädgård #midsommar

Hällingsjö Hus AB

1 month 1 week ago

Vi bygger annat än bara hus! Ett av de spännande projekten som just nu byggs i vår fabrik är ett projekt beställt av Universeum i Göteborg.

Skeppsviken är totalentreprenör över projektet och vi på Hällingsjö Hus har fått uppdraget att tillverka fasaden till den stora sfären på 26,4 m i diameter, som kommer att vara en del av utbyggnaden på Universeum.

För att enbart skapa den runda sfären som är klädd med cederspånskivor har det gått åt ca. 3 miljoner spik. Detta är en avancerad prefabricering som vi är väldigt stolta över att få skapa tillsammans med övriga aktörer. Hela konstruktionen och är ritad av arkitekt Gert Wingårdh. Visualiseringsbilderna tillhör Wingårdhs.
#hällingsjöhus #hustillverkare #göteborg #bygganytt

Hällingsjö Hus AB

1 month 2 weeks ago

Möt Vera, en av oss i teamet bakom Hällingsjö Hus!

Vera har en kandidatexamen i byggteknik och har arbetat som konstruktör på Hällingsjö Hus i 1,5 år.

Vad gör en konstruktör?
Till oss kommer kunder med allt ifrån en idé till en färdig arkitektritning på hur de vill att deras hus ska se ut. Kortfattat ser vi konstruktörer till att huset kunden vill ha i största möjliga mån går att bygga i verkligheten.

Förutom designen tar vi bland annat hänsyn till laster, energikrav och material när vi beräknar och dimensionerar husets stomme och stabilitet.

Under processen samarbetar vi med snickarna i vår husfabrik för att tillsammans hitta de bästa lösningarna så att vi till exempel kan minska spill av material och ge bra förutsättningar för de snickare som sedan ska montera huset.

Som konstruktör på Hällingsjö Hus får jag vara med i hela processen från den första skissen till det färdiga huset och det är det jag uppskattar mest med min arbetsroll.

Se bilderna för ritning till färdig villa!

#Hällingsjöhus #konstruktör #hustillverkare #arkitekt #husdrömmar #byggahus2021 #villa #husinspo #medarbetare

Hällingsjö Hus AB

1 month 3 weeks ago

Vad passar bättre än en uppdatering från Göteborgs Skärgård denna soliga fredag? Nu är alla husen på Styrsöhöjd, etapp 5, monterade och klara.

Dessa arkitektritade enfamiljshus som byggts i vår fabrik har ett fantastiskt läge på Styrsös granitklippor med västerhavet som granne. Försäljning pågår fortfarande på etapp 6 och inom kort kommer även etapp 7 ut till försäljning.
Läs här för mer information. styrsohojd.se/ #hällingsjöhus #hustillverkare #styrsö #skärgård #göteborg #drömhus #husinspo #byggahus2021 #husdrömmar #villa

Hällingsjö Hus AB

1 month 3 weeks ago

This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.