Från skiss till färdigt hus

Vi säljer hus. Men vi säljer också trygghet. Du har en tanke, en vision, kanske en skiss eller en färdig ritning. Oavsett hur långt du kommit är det vårt jobb att hitta det bästa sättet att förverkliga din dröm. Vi bollar dina tankar och idéer. Kanske håller vi inte alltid med dig och föreslår andra lösningar, det är också vårt jobb. Men självklart har du sista ordet. Du får en personlig projektledare som finns med hela vägen och hjälper dig med det du behöver. Det kan vara att hitta arkitekt, söka bygglov, kontakter med lantmäteri, myndigheter och underleverantörer.  Så kan du ägna dig åt det roliga. Du har många val och möjligheter när du skapar ditt nya hem.

Kontakta Hällingsjö Hus när…   

Du har en idé/skiss

Varje husbygge startar i en idé.  Berätta och visa för oss så bollar vi, ger förslag och arbetar oss fram till ett färdigt hus. Vi har lång erfarenhet, kompetens och samarbetar med flera arkitekter och underleverantörer.

Du har en arkitekt/ritning

Välkommen med färdig ritning så går vi igenom den och ger dig en kostnadsberäkning på husbygget i den färdigställandegrad du önskar.

Du vill ha hjälp hela vägen

Fördelarna med en totalentreprenad är flera. Som kund har du bara avtal med ett företag. Risken för missförstånd och konflikter minskar betydligt om allt tas om hand från ett håll.

Ladda upp din skiss eller ritning

Även om du inte kommit längre än en tanke är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig från skiss till färdigt hus.

Hus med pool

Privatvillor

Vi bygger hus för privatpersoner i önskad färdigställande grad, med hög kvalitet och flexibilitet och med en personlig projektledare som följer dig hela vägen från idé till färdigt hus.

Våra hus

Egna projekt/bostadsrättsföreningar

Vi bygger högkvalitativa villor och bostadsrätter på egna markområden

Hus i bostadsområde

B2B/Småhusområden

Vi samarbetar med flera av de större bygg- och fastighetsbolagen genom att bygga hela småhusområden.

Med hantverket i fokus

Flexibilitet, helhetssyn, kvalitet och hantverk är hörnstenarna i den idégrund vi bygger våra hus på.  Därifrån har vi byggt upp en öppen och flexibel produktion utan att ge avkall på effektivitet eller ekonomi.

Utsikt

All panel handspikas. Träets olika mjukhet kräver att spiken anpassas så den kommer i nivå med ytan. Vid maskinspikning kan spiken gå in för långt, med fuktskador som resultat. Även fönsterinfattningarna görs för hand för att få rätt passning och undvika risker för fukt och drag.

In zoomade trappor

Vi är stolta över att ha tagit fram ett sätt att bygga och transportera hela väggar även vid två-planshus, där vi kan undvika bruten panel eller midja på husen. Detta förutsätter att det inte är ett fönster i skarven.

Trappor

Husets energieffektivitet är osynlig, men en av de viktigaste kvalitetsaspekterna. Våra hus har väldigt låga U-värden som standard. Och vi kan göra dem ännu lägre om du vill. Energieffektivitet ger låga driftskostnader och ökat värde på ditt hus. 

Modernt kök

Vi har ingen huskatalog eller standardsortiment som det kostar att frångå. Istället erbjuder vi en stor idésamling av hus vi tidigare byggt, ritade av många olika arkitekter. Självklart väljer vi virke och annat material med skarpa ögon och utan tolerans för dåliga leveranser.